13 juli 2024

Van Bachalpsee naar Grosse Scheidegg bij Grindelwald

In 2019 zag ik bij toeval een documentaire over treinen en treinstations in Zwitserland. Grindelwald sprak me meteen enorm aan. We hebben toen een appartement gehuurd in Schwendi een dorpje dat tegen Grindelwald aan ligt. Van daaruit maakten we dagelijks wandeltochten. Tijdens een van deze wandeltochten hebben we de kabelbaan naar de berg First genomen. Het eindstation is zowel in de winter als in de zomer een toeristische trekpleister. De meeste mensen gaan met de kabelbaan naar boven en blijven in de directe omgeving van het kabelbaanstation First om foto’s te maken en gaan dan weer terug naar Grindelwald.

Als je echter van wandelen en de natuur houdt dan laat je het kabelbaanstation en de drukte achter je. Het eerste deel van onze wandeltocht ging naar Bachalpsee. Het zijn eigenlijk twee meertjes op 2200 meter hoogte met een mooi uitzicht op de Schreckhorn (4000m) en Wetterhorn (bijna 3700m). Let ook op de mooie reflectie van de blauwe, bewolkte lucht in het water van het meertje. Je kunt ook de reflectie van de top van de Schreckhorn zien.

Bachalpsee met Schreckhorn op de achtergrond

Honderd meter terug naar kabelbaan uitzicht op zowel de Wetterhorn (links) als de Schreckhorn (midden).

Uitzicht op Wetterhorn en Schreckhorn

Daarna liepen we terug naar het kabelbaanstation om te lunchen. 

Het tweede deel van de tocht was naar Grosse Scheidegg. Een fantastische wandeltocht met adembenemende uitzichten vanaf 2000 meter op de vallei. 

Vallei van Grindelwald

Vlak voordat we bij het busstation van Grosse Scheidegg aankwamen nog een mooi uitzicht op de indrukwekkende Wetterhorn.

Wetterhorn in de wolken

Daarna moe maar voldaan met de bus terug naar Grindelwald. Wandelen in de bergen is zo goed voor lichaam en geest. De schoonheid van de natuur is indrukwekkend en dat vergeet je niet meer. 

Mijn Nikon D800 met de 16-35mm zoomlens zijn best zwaar. De foto’s zijn dan ook met mijn iPhone 11 Pro genomen. 

Geen opmerkingen: